februari 7, 2023

arubanieuws

WE zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Van Mentawai naar Cullencote: Daman verhuist Indonesische archipel naar Nederland – woensdag 4 augustus 2021

Lotte Trust (Jakarta Post)

Premie

Bandoeng
woensdag 4 augustus 2021

Temidden van telefoontjes van Polly Starlings, stieren met muiskoppen en kuif-elritsen, zit Marlisa Verman op één plek Een. Het traditionele lange herenhuis van de Mentawai-cultuur staat midden in Daman Indonesia, wat Wareman inspireerde om zijn Nederlanders te laten zien hoe rijk Indonesië cultureel is.

“Ik woonde in Mendoza, waar ik samen met mijn oudere broer Vincent ruim een ​​jaar antropologisch veldwerk heb verricht. In plaats van met hem mee te gaan toen Vincent naar Nederland terugkeerde, besloot ik bij zijn gastgezin te blijven. Een’, herinnert hij zich, verwijzend naar de regio van de Mentawai-eilanden in West-Sumatra.

“Ik groeide op als onderdeel van dat gezin met mijn eigen taken en verantwoordelijkheden. Elke ochtend ging ik op een boot om bananen te halen, leerde ik hoe ik sago moest maken en ontmoette ik vrienden aan de andere kant van het bos.

Lees het volledige verhaal

Abonneer nu

IDR vanaf 55.000 / maand

  • Onbeperkte toegang tot onze web- en applicatie-inhoud
  • Dagelijkse digitale krant e-post
  • Geen advertenties, geen beperkingen
  • Privilege voor onze evenementen en programma’s
  • Schrijf je in op onze nieuwsbrieven

READ  Laatste kans om artefacten uit 1740 Rooswijk-scheepswrak te zien voordat ze naar Nederland worden gebracht - The Isle Of Thanet News