mei 26, 2022

arubanieuws

WE zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

USWNT mist Egurrola terwijl Lyon-ster trouw belooft aan Nederland

Het nationale vrouwenelftal van de Verenigde Staten heeft de diensten van Damaris Egurrola gemist, omdat de ster van Lyon nu haar internationale trouw aan Nederland heeft gezworen.

Egurrola, die in januari 2021 van Everton naar Lyon kwam, komt in aanmerking om op internationaal niveau voor drie verschillende landen te spelen, nadat ze in de VS is geboren uit een Spaanse vader en een Nederlandse moeder.

De 22-jarige won haar enige senior cap tot nu toe voor Spanje in 2019 en had naar verluidt gesprekken met US Soccer over het vertegenwoordigen van de USWNT, maar heeft er nu voor gekozen om voor Nederland te spelen.

Wat is er gezegd?

Egurrola legde haar beslissing uit nadat ze was opgeroepen voor de Nederlandse selectie voor een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus en een vriendschappelijke confrontatie met Zuid-Afrika volgende maand.

“Ik ben ontzettend blij dat ik Nederland mag vertegenwoordigen”, aldus de middenvelder. “Het is heel bijzonder om met een Spaanse vader, een Nederlandse moeder en in de VS geboren te worden!

“Ik heb me altijd verbonden gevoeld met Nederland, waar ik al mijn zomers heb doorgebracht en waar ik ben gaan voetballen met mijn neven en nichten.

“Ik heb het gevoel dat ik in mijn jeugd zowel de Nederlandse als de Spaanse cultuur heb geërfd. Het vertegenwoordigen van Nederland is een eerbetoon aan mijn moeder en ik kan niet wachten om die trui over een paar dagen te dragen.

“Groningen is waar mijn hele Nederlandse familie woont, het kan niet beter!”

Egurrola’s carrière tot nu toe

Egurrola begon haar carrière bij Athletic Club in 2015 en bracht vijf jaar door met hun boeken, gedurende welke tijd ze Spanje vertegenwoordigde op jeugdniveau.

READ  OptiGroup koopt Koemans Verpakkingen BV in Nederland

Ze won de U17 Europese Kampioenschappen in 2017 en speelde ook voor de U17 en U20 voordat ze haar debuut maakte voor het Spaanse seniorenteam in een 4-0 vriendschappelijke wedstrijd tegen Kameroen in mei 2019, maar werd daarna niet meer opgeroepen.

Everton zorgde ervoor dat Egurrola een tweejarig contract kreeg na haar vertrek bij Athletic Club in september 2020, en ze maakte indruk in haar eerste paar maanden op Merseyside, en trok daarbij de aandacht van Lyon.

De Franse outfit activeerde haar uitkoopclausule in de wintertransferperiode van 2021 en ze speelde sindsdien 23 wedstrijden voor de club en scoorde drie doelpunten.

Verder lezen