december 1, 2022

arubanieuws

WE zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Struijk bevestigt keuze voor Nederland boven België

Leeds United-verdediger Pascal Struijk heeft bevestigd dat hij voor het Nederlands elftal wil spelen en niet voor België.

De centrale verdediger, die ook als linksback kan spelen, werd geboren in België maar groeide op in Nederland. Hij speelde in de jeugd van ADO Den Haag en Ajax, voordat hij in 2018 naar Leeds verhuisde.

Struijk is opgenomen in de voorlopige selectie voor het WK en in gesprek met Viaplay bevestigt hij dat hij zijn besluit heeft genomen.

Struijk: “Ik denk dat ik mijn keuze nu duidelijk heb gemaakt: ik wil voetballen voor Oranje.

“Het zou ook niet eerlijk zijn voor beide coaches, en voor de fans van Oranje en België als ik eerst zeg dat ik voor Oranje ga voetballen en dan ineens voor België kies. Of vice versa. Dat zou niet eerlijk zijn.”

Struijk hoopt Van Gaal te overtuigen om hem voor Qatar te kiezen: “Ik zou super blij en trots zijn als ik erbij was. Maar de enige manier waarop ik iemands keuze kan beïnvloeden, is door de manier waarop ik speel. Dus ik probeer zo goed mogelijk te spelen. Ik probeer mijn hoogste niveau te bereiken en het maximale te geven en ik zal zien wat zijn keuze wordt. Als ik er ben, prima. Als ik er niet ben, dan ben ik er niet.”