oktober 2, 2022

arubanieuws

WE zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mixed bag voor Nederland, de muren brengen het omnium goud naar Groot-Brittannië

Nederland had donderdag reden tot feest en zorg in het Isu Cycling Centre, terwijl de Brit Matthew Walls won bij de Omni.

Olympisch debutant Shane Brospenninks won zes jaar geleden goud in de Kirin-finale voor vrouwen na een hartaanval.

Echter, na de nederlaag van aanvoerder Lorraine van Raisen in het voetbal, won hij met hem en nam team GB Katie Merchant mee.

Van Raisen viel flauw en moest op een brancard de baan verlaten voordat hij voor verder onderzoek naar het ziekenhuis werd overgebracht.

Coach Hugo [Haak] Onze teamdokter zei dat ze bij haar was. Ik heb haar een berichtje gestuurd, maar het ging zo snel dat ik moest gaan”, zei Prospenninks toen hem werd gevraagd naar de blessure van Van Raisen.

“Hugo doet het. Hij vertelde me dat ze in goede handen is; je moet je nu op je eigen race concentreren. Ik maakte me zorgen om haar, ze ging naar het ziekenhuis, maar op dat moment moest ik me omkleden en me op mij concentreren.

“Het is moeilijk te zien. Ik weet dat het er deel van uitmaakt [racing] Maar je vindt dit niet echt leuk, ze was ook in goede vorm. “

Van Raisen sneed haar voorwiel af toen ze op het punt stond de laatste ronde in te gaan en gleed daarbij recht in de ongelukkige Marchen.

“Ik denk dat het wielrennen is, de verkeerde plaats, de verkeerde tijd. Ik hoop dat iedereen die bij de crash was in orde is.

“Als er iets in de uitslag staat, moet ik de race uitrijden. Ik weet niet wat er echt is gebeurd. Verkeerde plaats, verkeerde tijd. Ik zit erin vast.”

READ  België en Nederland winnen goud in finale schaatsen

Een echte hit

Het succes van Brospennicks werd verder gekenmerkt door de hartaanval die hij in 2015 kreeg.

Nederland heeft nu twee van de drie drievoudige Olympische Spelen voor vrouwen gewonnen en ligt op schema om de 10e gouden medaillewinnaar van het land te worden.

Ze was de tweede Nieuw-Zeelandse vrouw die de Olympische Velotrom-medaille won, na Sarah Ulmer in 2004 – en Lauren Genest uit Canada – die eindigde met Ellis Andrews.

“Ik moet het eerst laten bezinken, het voelt onwerkelijk”, zei Brospenninks. “Ik kon het niet geloven. Ik weet niet hoe het is. Ik ging op dat moment, ik moest gaan, ik ving het.

“Ik denk dat elke atleet kan zeggen dat dit te lang is [journey], Vooral dit. In Rio deed ik een reserverit omdat ik geblesseerd was. Ik had een lange weg terug te gaan en het was de moeite waard om het zo te vieren.

“Ik heb nog steeds geweldige medische voorraden achter me. Ze hebben me getest om groen licht te krijgen. In januari 2016 ben ik weer een atleet geworden. Mijn reis begon opnieuw, heel, heel langzaam, en er zijn veel dingen teruggekomen. Nu ik zijn hier in 2021, alles is in orde. Die is er.”

Groep GB Wonder Walls

Hoewel de 23-jarige Olympische debutant Walls het goud won om te domineren, hoewel Marchon teleurgesteld was, was Team GP blij met de herenomnibus.

De muren, die in maart positief testten voor de Covit-19, verzamelden 153 punten in vier divisies – waardoor het hele evenement in drie uur werd onderdrukt – om voor Campbell Stewart en de huidige kampioen Elijah Vivani te eindigen.

READ  UEFA Futsal Euro Round-Up: Portugal, Nederland viert opnieuw de overwinning

Het bracht Team GB’s eerste baanfiets goud in Tokio, wat bijdroeg aan hun succes op de BMX- en mountainbike-evenementen.

Het GB-team heeft aan het einde van de race op Vellodrome nu 16 gouden en 50 medailles gewonnen. Ed Clancy (2012) en Mark Cavendish (2016) wonnen brons en zilver bij de herenomnibus, terwijl Laura Kenny zondag tweevoudig Olympisch kampioene werd bij het damesevenement.

“Ik was eindelijk in staat om een ​​goede voorsprong te nemen. Het was een zware dag, maar ik kwam om die punten in te zetten met een voorsprong en een ademruimte”, vertelde Walls aan BBC Sport.

Team GB is nu het eerste land dat drie Olympische medailles wint in de omnibus voor heren, terwijl Team GB nu goud heeft gewonnen in negen van de huidige 12 evenementen op de wielerbaan.

Stewart’s zilver, Nieuw-Zeeland won 19 medailles in Tokio en brak het record van 18 dat vijf jaar geleden in Rio werd behaald.

De verdediging van wereldkampioen Laurence Kenny eindigt

Hij won van de Nederlandse wereldkampioen Harry Lavreson, waarmee hij een einde maakte aan de verdediging van het Olympisch goud in de mannenrace van Jason Kenny.

Kenny pakte goud in Londen en Rio, maar het bewind van de 33-jarige is nu voorbij en het zou mooi zijn als LaVreson naar de grootste prijs zou worden geduwd.

De Nederlander werd echter hard gepusht in zijn twee races tegen Kenny, toen GB Ryder Lavresen een tempo van twee ronden forceerde in de tweede kwartfinale voordat hij in de laatste bocht werd getrokken.

READ  Red Light Holland neemt twee 'Smart Shops' in Nederland over

Laverson zal in de halve finale nog een UK moeten passeren en dan de leiding nemen op Jack Carlin.

Carlin toonde met een scherpe blik de volledige controle over zijn overwinning in de kwartfinale op de Duitse Maximilian Levy.

“Nog een dag in de tas, kijken wat er morgen gebeurt, maar de benen zijn in orde, het wordt morgen gespeeld”, vertelde Carlin aan BBC Sport.

“Mijn benen zijn prima, ze doen pijn, maar op dit punt in de week heeft iedereen pijn. Ik neem elke race als het komt, houd me aan ons beleid, blijf kalm, ik denk dat het dat zal zijn.”

Toen hem werd gevraagd naar Kenny’s dappere poging, voegde Carlin eraan toe: “Ik denk dat je vandaag hebt gezien dat hij een beetje last had van uitputting. Hij ging nog steeds naar buiten en gaf alles, en dat is wat de Olympische kampioenen doen.”

Een andere halve finalist Denis Dimitrov neemt het op tegen Jeffrey Hookland van Nederland, wat betekent dat een medaille voor de Nederlanders gegarandeerd is.